Ny säng

Igår var vi till IKEA igen och skaffade ny säng till Astrid. Den ombyggda spjälsängen har nu gjort sitt. Den har hon haft i snart två år nu. Sen hon föddes.

Vi tänkte hon skulle tycka det var mysigare om vi kunde ha hela nattningsproceduren i hennes egen säng. Men det kräver att den är bred nog att rymma två när man läser.


Det blev som alltid lite extra bra-att-ha prylar på IKEA. Plus varm korv! Det går aldrig att göra en snabbvända där.

image40
Carola balanserar varm korv med bröd. Tungan rätt i munnen...Så idag satte jag ihop sängen. Som alltid med IKEAs grejor lönar det sig att läsa instruktionerna!
Allt är inte så enkelt som det ser ut.
image41
Var är skruvmejseln nu igen? Hmm ja där var den ju! ...I vänsterhanden!
image42
Astrid fick en överraskning när hon kom hem från dagis. Efter en sekunds skepsis bestämde hon sig för att den var godkänd. Men jag plockade bort stödbrädan efter en stund. Den behövdes inte.
image43
Första kvällen i nya sängen. Myspys!


RAMP 07 i Magna Aula

På torsdagen var det dags! Genrep på förmiddagen och skarpt läge på eftermiddagen. Jag hämtade Staffan vid 8.30 och vi var på plats vid 9.00, Carola, Staffan och jag. Vi fick nya körschemat och vi fick snabbt fylla i var våra exakta insatser skulle vara.

Det här jobbet gick ut på, förutom att skriva själva musiken, fungera som ett husband i en tv-show gör; spela små musiksnuttar när saker presenteras och även när folk går till och från scenen.

Genrepet gick bra, det var bara delen med prisutdelning som blev ganska snett och det berodde mest på att det inte fanns det folket som skulle finnas på plats. Det blev väldigt förvirrat tyckte vi. (Vem som skulle få priset var ju givetvis hemligt). Vi återanvände en låt jag och Staffan skrivit som inte kom med från början.

På lunchen fick vi kycklingsallad. Vi hann inte med så mycket mer än att kasta i oss den.

Sen var det dags!

image39
Jag tog bilden på scenen när vi sitter och väntar på att det ska dra igång på allvar.
Carola på tvärflöjt, Staffan på klaviatur.

Aulan fylldes med folk under tiden som en slagverkare med en grupp barn framförde rytmer. Efterhand när aulan var fylld lämnade barnen scenen och slagverkaren gjorde en egen show.
Sen var det dags för oss att köra RAMP07-låten. Allt funkade!

Showen fortsatte i stort sett utan problem. Ett par förinspelade intervjuer som skulle komma på stora bildskärmen gick inte igång, annars gick allt bra!

Vi skötte oss perfekt och vi fick det att flyta på med folk som skulle upp och ner från scenen. Efter alltihop plockade vi ihop våra saker och tackade för oss. Jag skjutsade hem Staffan.

Jag var hemma vid 17 och var tillbaka på universitetet vid 18 igen för kvällskurs. Perfekt att den slutade tidigare. Vi fick gå vid 19.30 istället för 20.45.


The wedding singer

Igår var Carola och jag och kollade på The Wedding Singer. Värmlandsoperans uppsättning med bl a Christer Nerfont.

image38

Det var en småtrevlig musikal. Skådespelarna var bra och orkestern var väldigt bra. En ganska enkel men charmig historia. Romantisk.

Om jag hade något att anmärka på var det att det oftast inte kändes 80-tal om själva musiken.
Vissa undantag fanns ju, men hela musikalen marknadsförs ju som en 80-tals nostalgitripp, och kläderna mm är ju 80-tal. Då tycker jag att de egentligen kunde ha ansträngt sig lite till med musiken. Men en annan som växt upp med 80-talsmusik är kanske lite petig.

Vi hade det mysigt och det var gôtt att bli underhållen ett tag på teatern. I pausen blev det en miss med vår bordsbeställning och några andra som drack vårt kaffe och hade ätit upp våra kakor! Men det ordnade sig till slut.

Astrid var hos mormor och morfar och vi hämtade henne efter teatern. Då kom vi på att vi missat sätta Fem myror på inspelning hemma! Astrid hade i alla fall som väl var fått se avsnittet hos mormor och morfar.

Styltor och tupp

Efter Astrids dagis idag så tog vi en promenad i det aningens kyliga höstvädret. Det var lite blåsigt men skönt i solen och ännu skönare när vi kom i lä ibland.

Vi stannade till vid parkleken på Rud. Astrid ville kolla närmare på fontänen där. (En av hennes hobbies är ju fontäner).

image33
Ännu en avstängd fontän. Ett säkert tecken på att vintern närmar sig...

Jag hittade ett par styltor som jag provade.

image34
Det blåste lite men jag gick några meter ändå.

Sen kollade vi hur tuppen hade det.

image35
De små svarta kycklingarna har växt till sig. Nu närmar de sig de andra i storlek.

image36
Astrid använder sig av "Tupp-språk" och försöker få kontakt. Eller om det var tvärtom....!

image37
Astrid undrar om en sten kan hjälpa mot lös mage. (Det var nämligen mycket höns-bajs på marken).

Efter visiten på Ruds parklek så tog vi en tur i gungorna i närheten. Sen gick vi hem och åt grönsakssoppa och pannkakor med sylt och grädde. Fast det var fredag och inte torsdag. Men vi måste ju ta igen vad vi missade igår då vi åt hackkorv!

Gräsklippning säsongsavslutning

Idag var jag och klippte gräs vid Elsas hus i Färjestad. Det var antagligen sista gången i år. Nu är det så kallt så det växer väl inte så mycket mer. Jag fick kratta lite löv innan jag klippte. Mitt i klippningen så tog bensinen slut och det var slut i dunken så jag fick sticka iväg och fylla på. Det var skönt ute och soligt så det var perfekt att köra gräsklippare idag.

image32
Gräsklipparen ser nästan ut som den här.

Det blev pizza efter Astrids dagis. Alldeles för gott.

Sen var det repa kl 17.00 inför RAMP den 18 oktober. Det gick lika bra som senast och vi hade kul men jag stressade på repet lite för att vara hemma vid 18.30. Carola skulle ner till stan och äta mat med kompisgänget.

Söndagsbesök

Igår hade vi besök av Ella, Carola och Mattias. Det var kul att se att Astrid och Ella var i samma fas. Lite trots och samma intresse av att prata prata prata. De är väldigt lika på så många sätt! Vi käkade lite paj och fikade och hade trevligt.

image31
Astrid fick en bok i present av Ella.

Astrid ville förstås se Fem myror efter att vi fikat så det fick vi andra kolla på också. På kvällen blev det lite onyttig snabbmat. Hamburgare och strips från McD. Men det är skönt att slippa laga mat ibland.

Bland dinosaurier

Jag och Astrid tog en promenad efter hennes dagis. Vi kollade om tuppen var kvar på parkleken. Sen blev det en tur i gungorna. Intill dom finns en liten dinosaurie i betong. Den ville Astrid mata.

image29
En dinosaurie äter löv, sa Astrid.

image30
Den blev så glad över "maten" så Astrid fick en åktur.


Kaggens utmanar

Jag fick precis reda på att Kaggens är utmanare på Värmlandstoppen denna vecka! Kul! Låten de har valt ut från skivan är "Varför har du aldrig hårband?" Musiken är skriven av mig med text av Torleif Styffe. Ska bli spännande att se hur det går och vad dom säger.

Programmet går i P4 Värmland onsdagar kl 17.00. Finns att lyssna på på nätet också.

Ramprep och skräckfilm

Igår repade vi Ramp-låtarna. Det gick bra och var riktigt kul. Staffan hade lagt in mina filer i laptopen och vi använde dom som backingtracks. Carola H spelade tvärflöjt och det lät väldigt bra tillsammans med oss andra. Jag är så van att höra synt-flöjt-ljud nuförtiden så man blir nästan överraskad av vilket varmt och känslofullt instrument en "riktig" tvärflöjt är. Carola är bra också så det gör ju att det blir ännu mer njutbart.

På förmiddag var det planeringsmöte inför Ramp och det var kul att träffa de andra inblandade, flera för första gången. Jag och Staffan behövde inte vara där så länge eftersom vi bara är inblandade i musiken och inte i andra detaljer som behövde diskuteras mera. Det ska bli kul att uppträda i Magna Aula som är en lite speciell lokal.

Senare på kvällen (när jag kom hem efter rep) var en av Carolas väninnor på besök här hemma. Vi käkade laxpaj som var suveränt god och efter det blev det Mövenpick-glass. Jag tränade inte idag när det blev så sent. Byggde kroppen med glass istället!

När jag lagt Astrid slötittade jag på TV och en halvdålig skräckfilm om jättespindlar. Funderade på varför folk har behov att bli uppskrämda. För det har dom tydligen när det finns marknad för skräckfilm. Själv gillar jag ju visserligen "Alien"-filmerna och det är ju skräckfilmer till en viss del, men jag tror att det är rymd-temat och science fiction grejen som mer tilltalar mig där. Annars gillar jag inte alls att bli uppskrämd av film. Jag tycker mer om biografiska filmer nuförtiden och får gärna handla om t ex musiker. Filmen om Ray Charles tycker jag var bra.

Häromdagen såg jag Magnus Uggla på TV i Babbens program och han pratade om sin blogg. Jag kollade in den och den är faktiskt kul och läsvärd.

RSS 2.0