Höger och vänster hjärna

Idag ordnade jag till och skickade jag en logga till ett reklamföretag på förmiddagen. Så det blev mycket mindre pluggande än jag planerat men jag får ta igen det imorgon.

Jag fixade hackkorv till middag när vi hämtat Astrid. Det är gott. Med rödbetor till. Men Astrid åt inte så mycket. Hon hade ätit bra mellanmål på dagis sa dom och då brukar hon vara lite svårflirtad med maten när vi kommer hem.

På kvällen var jag på introduktionen på en kurs på universitetet. Som lite kul sådär fick vi var och en göra ett test genom att fylla i en massa frågor i några papper. Beroende på svaren kan man tydligen utläsa vilken av ens hjärnhalvor som dominerar (om någon gör det). Jag hann inte färdigt så jag tog med papperen och fyllde i testet när jag kom hem och räknade ut svaret.

Robert domineras av:

(trumvirvel).............

Höger hjärnhalva! Ja enligt testet iallafall. Men jag vet inte. Jag är ganska skeptisk mot alla såna här test som ska tala om vem du egentligen är.

Jag såg att det finns liknande höger-vänster test på nätet. T ex här>>TEST

Tv-spel, snabblitteratur och YouTube

Sent igår kväll läste jag ut Liza Marklunds bok Livstid. Hennes böcker är väl vad man kan kalla böckernas motsvarighet till korv med bröd. Och jag läser ju sen fem år tillbaka nästan uteslutande på handdatorn så det går snabbt att ta sig igenom en bok på det sättet. Det tog väl tre kvällar tror jag. Jag tycker att hennes böcker är OK ändå, som avkoppling. Den här var faktiskt den bättre på ett tag.

Astrid har åter börjat upptäcka det roliga med att spela tv-spel. Nu i några månader har hon ju mest kollat in spelen på YouTube och skrattat åt vad t ex Super Mario gör där. Det första spelet hon fastnade för nu var ett gammalt Gamecube-spel som heter "Quack-Attack" med ingen mindre än Kalle Anka i huvudrollen.

Men nu har hon fastnat för det gamla Super Mario 64 på Nintendo Wii:n. Det är härligt att höra när hon skrattar. Hennes skratt låter ibland som "Loffe" ni vet. - Höe-höe-höe. Men ibland blir spelet för svårt för henne och då får så klart Mamma eller Pappa rycka in.

I förrgår ville hon ha 3 tofsar i håret "pippilotter" och så ville hon absolut  bli fotad med dom i håret. (Hon vill kolla i kameran sen för att se hur det ser ut).Astrid har en egen dator i sitt rum  - utan Internet-uppkoppling. Det blev lite väl mycket surfande på YouTube tyckte vi. Hon skriver ju in själv vad hon söker efter. Det är bara det att folk ibland har gjort "skoj"-versioner av t ex Bamse som kanske inte passar en 2½ åring.

Tenta och Kräftkalas

I förmiddags tentade jag. Får se hur det gick. Jag tyckte inte att det gick kanon precis, men det hör ju till att jag känner så. Om jag klarade det så är det inte så jättemycket kvar att göra. I stort sett en kurs kvar innan exjobbet.

Carola hade slagit på stort och köpt en massa havskräftor och en bit rökt lax. När jag hade hämtat Astrid på dagis så gjorde Carola dessutom en svamp-paj som var sagolikt god. Riktig fest! Vi var ju tvungna att sätta på oss festhattarna!Astrid tyckte det var jättegott med kräftor.

Blogga igen

Jo det är väl dags för ett nytt inlägg nu kanske... Jag har varit väldigt dålig på att skriva blogg ett tag.
Det har ju hänt en del sen jag skrev sist (det gör ju faktiskt det) så mina kommande inlägg här ska handla lite om vad jag gjort sen sist.

Precis just nu pluggar jag för en tenta. En kvarbliven A-kurs! Det är svårt med disciplinen och att kombinera familjelivet med studentlivet som vanligt. Men jag vill ju bli klar någon gång! Men det är svårt att sitta inne. Regnet är ändå en tröst!


Men man minns ju hur det var i maj!

Idag måste jag säga blev jag lite överraskad för jag fick faktiskt en lös förfrågan om att vara inhoppare (vikariera) i ett av Sveriges mest kända band! Men jag sa nej (kanske lite för snabbt) fast det skulle vara otroligt roligt. Det passar absolut inte in i livet just nu (tror jag).

RSS 2.0