Naturum i Mariebergsskogen

I lördags var vi till Mariebergsskogen och besökte Naturum där. Det finns en liten utställning där med skogens djur mm.

Jag och Carola käkade en god baguett med skinka och pesto. Rekommenderas. Astrid fick pannkakor som hon slukade. Konstigt nog äter hon helst pannkakorna utan sylt. Men så är hon inte speciellt förtjust i sötsaker heller.

Vi träffade Emilia (Astrids kusins dotter) på Naturum också.

Astrid fick leka lite i lekparken. Det finns en hel del saker som låter där, och det tycker hon är kul.

Här har hon hittat en Gong-gong:

Veckans låt v.38

Jag ska försöka hinna med att tipsa om bra låtar varje vecka.

Första låten jag tipsar om är en låt som jag har gillat minst ett par, tre år så den är inte ny för mig.

Veckans låt är It's a good thing med gruppen Hazy Malaze

Bandet är relativt okänt men finns på MySpace >>


Skivan som är bandets första (från 2003) ser ut så här och innehåller många bra låtar.
Men en av de bästa låtarna på den är låten:
It's a good thing. En kort snutt finns att lyssna på på denna sida >>

I skogen

Astrid fick ett paket med posten idag. I paketet var en bok; "I skogen".
Det är en ganska klurig bok, med bl a träd som får nog och tar semester och flyttar söderut.Vi har säkert läst boken sex-sju gånger idag. Så den var uppskattad.
Det fanns ingen avsändare på paketet med boken, men som den Sherlock Holmes jag är har jag dragit ifrån 2 - 2 och listat ut vem det är som skickat paketet. Astrid sa när vi läste boken på kvällen att: "Anders är jättesnäll. Han klappade mig lite på huvet, såhär!".
Annars har Astrid varit ganska uppriven idag. Dom hade teater på dagis och Astrid hade blivit alldeles ifrån sig när två rollfigurer blev osams. (Hon berättade sen för Carola att hon blev ledsen när en pojke blev fråntagen en leksaksbil).

Jag har jobbat lite med en hemsida:


Vem vill ha

I helgen hälsade Anders på. Carola var borta på kalas på lördagen.

 Anders och jag har skrivit ett antal låtar ihop förut och det brukar alltid fungera väldigt lätt. Vi har samma idéer och inriktning och förstår direkt vad den andre pratar om.
 
Här är det snart läggdags för Astrid efter badet och kvällsgröten:


Astrid tyckte det var roligt med besök. Anders var en kul typ!

Anders har en låt på gång som heter "Venedig" tror jag. Skön känsla i den, så den verkar lovande.

På söndagen så sjöng Anders in en låt som jag skrivit som heter "Vem vill ha". Det är en låt med en lite underfundig text. Jag ska försöka jobba på lite så den blir klar någorlunda snart. Innan Anders for hem hann vi kolla lite smått på en annan "rockigare" låt som det förhoppningsvis ska bli sångpålägg av Anders på så småningom.

Fredag på stan

Idag hämtade vi Astrid efter dagis och åkte direkt ner på stan och handlade lite. Vi kollade på glasögon och jag hittade ett par bågar som såg OK ut. Det var billigt på stället vi var på så det får nog bli ett par såna.
Sen gick vi till Åhléns och åt god lasagne. Astrid gillade också maten. Dom har fräschat upp stället ganska nyss och det var lugnt och skönt att sitta där. Sen blev det lite fika.Vi gick till en leksaksaffär och handlade lite till Astrid. Det blev en Askungen-klippdocka som hon tyckte var kul.

Egentligen kollade jag efter "I drömmarnas trädgård"-leksaker. Astrid såg det på TV och fastnade för Makka Pakka och de andra figurerna. Men det fanns inga - ännu. Kommer väl snart...Lingon och kantareller

I helgen var vi till Ambjörby och plockade ihop lite lingon så vi har sylt resten av året.Det var hyfsat mycket knott men inte lika gott om lingon så vi plockade inte så länge på fredagen.De är vackra, lingonen, tycker jag.

På lördagen var vi ute en stund efter att vi plockat färdigt lingon och plötsligt fick vi syn på nåt gult som lyste:Vi fick använda Carolas keps att bära i. Vi hade inte räknat med att hitta kantarellerna.
Det är då det är som roligast att hitta dom!Vilken festmåltid vi hade senare på kvällen, efter lingonrensning och syltkokning:På söndagen hälsade vi på min mor och far Hilding i Torsby.
Astrid tyckte det var spännande med knapparna på elrullstolen.


Fota med proffskamera

Jag har fått låna en digital systemkamera för att lära mig hur den fungerar. Det är roligt att fota med den. Bilderna blir en aning(!) bättre än min gamla kamera som egentligen aldrig gjort bra ifrån sig.

Här är en bild jag tagit med lånade kameran:Man kan göra vilka inställningar som helst och alltså misslyckas med ett foto hur lätt som helst.
Jag testade lite olika bländartider med att fota bilar som åkte förbi när jag var ute och testade kameran.Jag försökte följa bilen med kameran samtidigt som jag knäppte... Blev väl sådär.... Men jag ska göra nya försök. Jag har fått lov att låna kameran i en vecka så jag ska försöka lära mig behärska grunderna.

Lillerud

I lördags var vi och besökte Lillerudsdagarna. Vi kollade in lantdjur och kaninhoppning och hunddressyr mm.
Carola passade på att köpa lite grönsaker mm.


Tomaterna hon köpte var fantastiskt goda.Astrid tyckte det var kul att kolla in hur kossorna mådde.

Det fanns små kycklingar att titta på och griskultingar. Jag hittade en kul t-shirt och vann en annan på lotteri så jag gick inte heller hem tomhänt.

RSS 2.0