Kaggens i Karlstad

På fredagskvällen spelade vi i Karlstad. Jag och Hasse lastade bilarna på Zakrisdal. Det var inte så långt att åka och vi fick plats med grejorna i två bilar så det gick snabbt och enkelt. Kupan heter restaurangen vi spelade på. Det blev två omgångar med musik och däremellan blev det god mat och senare kaffe.

image27
"Aj aj aj - det bultar och det bankar!".

image28
"Denna kåk har varit våran i en herrans massa år!"

Det var full fart på både publik och Kaggar. dans och tjo och tjim. Kvällen blev inte alltför sen för oss och det var gôtt att för en gångs skull inte ha så långt att åka efter att vi spelat klart. Förra veckan var vi i Sunne och veckan innan dess var vi i Strängnäs.

Träningstisdag

Jag jobbade vidare med låten idag. Jag jobbade mest med trum- och rytmdelen för att få till en bra grund. Bas och så spelade jag ju in igår. Jag lade körsång och stämsång och jobbade vidare med gitarr. Klockan rann iväg så jag insåg att jag inte hinner få iväg låten. Ja ja det blir en festival nästa år också!

Jag fick SMS om möte om mässan Staffan och jag gjort musik till så jag försökte få tag i Staffan utan resultat.
HSB ringde om parkeringsplatsen till andrabilen och det hade löst sig på bra vis. Killen som har hand om det är trevlig.

När jag hämtat Astrid så var det Fem myror som gällde. Hon tjatade så jag fick ge med mig till slut. Hon är tokig i det men jag tycker det blir lite väl nu. TV:n ska helst stå på jämt och det tror jag inte är bra.

Igår hade Gunnar och Anita med sig kålpudding hit när dom var här. Det tycker jag är supergott och med potatisen vi fick av grannarna häromdagen så var det riktigt kalas här hemma idag! Lingonsylt (egen) självklart!
Egentligen borde man ju åka till Ängebäck och plocka ihop lite potatis. Det var ju superfin potatis vi fick!

Jag hann inte träna igår så det blev en vända ner ikväll istället. Det blev inte så stenhård träning som det brukar utan jag tog det lugnt. Kände mig lite stel när jag suttit framför datorn och jobbat nästan hela dagen.

Staffan ringde senare på kvällen och ville ha panik hjälp med att få tag i musik till en revy som han lovat ordna musik till. Jag mejlade honom den när jag fixat den.

Biomåndag med ljumma vindar

Jag satte igång med att skriva en låt idag. Jag blev lite inspirerad av att det var dags att skicka in bidrag till melodifestivalen och jag fick nån melodislinga i skallen när jag duschade. Jag spelade in ett grundspår och lite sång. (Engelsk text för en gångs skull, varför vet jag inte, det var evigheter sen jag skrev nåt på engelska).

Senare när jag pratade med Staffan S i telefon sa han att han gärna hjälper till med sång på låten om jag vill, så jag skickade lite filer + text så han kan lägga på sång hemma hos sig. Den har säkert större chans med bättre sång. Om jag hinner fixa till låten ska jag skicka in den som ett bidrag.

Jag gick en promenad med Astrid efter dagis.

image25
Hon har en rätt avslappnad stil. Vad säger ni? Det var gula mössan som gällde idag.

 Carola tränade medan jag ordnade lite mat. Inte så svårt när det fanns fryst sen förut! Bara koka lite ris. Gunnar och Anita kom för att passa Astrid när vi åkte ner på stan och kollade film.

Vi gick på Martina Haags film: "Underbar och älskad av alla". En småtrevlig och rätt kul film med och om Martina Haag själv som obotlig lögnare. Hon hamnar bl a på dramaten under falska förespeglingar att hon är skådis och akrobat. Sen ska hon försöka klara sig ur det hela på ett någorlunda snyggt sätt. Fast hon kanske kan lösa det ändå...?

image26


Den var sevärd tycker jag. Gôtt att sitta och mysa lite i biomörkret med Carola. Det blev lite popcorn och godis.

Kvällen var skön ute. Vi gick en kort sväng på stan innan vi for hem. Det blåste ljumma vindar ute och folk satt faktiskt på uteserveringarna fast det är i slutet av september.

Söndag söndag

En väldigt lugn söndag. Jag vaknade ganska sent idag. Carola ville åka och träna tidigt på dagen men jag övertalade henne att hänga med på en promenad istället. Astrid var lite trött och hade antydan till snuva så vi funderade på om hon var på väg att bli sjuk.

Men vi tog en promenad och gick sen och handlade. När Astrid vaknade hemma igen ville hon absolut kolla på Fem myror. Carola sa att hon redan kollat på TV i över en timme på förmiddagen. Astrid fick ett videoband med Fem myror av Lennart K i Kaggens igår så det fick hon se på när Carola åkte och tränade.

När Carola kommit hem från träningen så kom vår otroligt snälla granne och gav oss en massa böcker. En hel del deckare mm. Vi fick också hemodlade tomater + potatis. Vi äter alldeles för lite potatis här hemma tycker jag så det var perfekt.

Jag fick en del skolarbete gjort och Carola badade Astrid. Astrid var väldigt pigg och verkar inte alls sjuk. När Astrid somnat (efter framåt-bakåt dans mm) kollade vi faktiskt lite på TV för en gångs skull. Jag slötittade lite nyfiket på en ny TV-såpa som heter Andra Avenyn och det var ganska dåligt precis som jag anat. Men då vet man ju vad man inte behöver se.

Imorgon ska jag göra ett försök att få iväg ett bidrag till melodifestivalen. Vi får se hur det går med det. Annars blir det en melodifestival året efter också! Eller hur?

Sunne lördag tur och retur

Det blev skolarbete gjort idag under dagen. Jag gjorde ändringar och tillsnyggning av essän som ska lämnas in på torsdag nästa vecka. Vi tog en promenad på en timme innan det var dags att åka till Sunne med Kaggens.

Det blev familjepizza till lunch. Jättegott men inte det nyttigaste kanske. Familjepizza är godare än vanlig tycker vi allihop. Det beror antagligen på att botten är aningen tjockare.

Efter pizzan åkte jag och Kapellmästare Kagebo iväg och hämtade upp basisten Hasse. Vi åkte till lokalen och lastade allt på en släpkärra. Iväg och hämta upp en man till som tagit fel buss och råkat hamna i city. Sen till Sunne.

Vi spelade på en privat fest i Sunne. Festen hade anordnats i en lokal i anslutning till Broby Grafiska. (Skolan).

Vi fick massor av god mat och dryck och blev väl omhändertagna av snälla människor hela kvällen. Som förband hade vi dansbandet Max Rogers som spelade en kort stund innan det var dags för oss att få publiken att svänga loss.

image23
"Varför har du aldrig hårband? Eller vita skor?" Björn sjunger en av våra egna låtar.

image22
Peta in en pinne i brasan! Hämta ett par öl och revbensspjäll!

Man kan säga att vi gjorde succé och vi fick alla på fötter. Vi hade roligt och det smittade av sig på publiken.
Efter att vi slutat och packat alla saker gjorde vi ett försök till gruppfoto. Det var tyvärr lite för mörkt och för långt avstånd för blixten men fotot blev så här:

image24
Det syns nog att vi hade roligt under kvällen ändå!

Nästa vecka blir det spelning i Karlstad. Café Kupan på fredag kväll.

Fyra H Fredag

Föreläsningar idag på förmiddagen. Jag gjorde slag i saken och gjorde kopior på några gamla tentor för den här kursen. Det är alltid bra att se upplägget. Vilka frågor lärarna tycker är viktiga och så. Den här kursen jag går nu är ganska svår tycker jag. Den är mycket mer teoretisk än jag väntat mig och fokuserar mycket på det grundläggande teoretiska området tycker jag. Jag tycker jag skulle ha mer nytta av att känna till dagens teknik än att uppfinna hjulet på nytt.

Astrid slutar ju dagis tidigare på fredagar så Carola och jag kom överens om att hon och jag skulle ses där. Carola åkte direkt från jobbet. Jag tog med lite mellanmål och så packade vi in oss i bilen och åkte till 4H-gården. Vi hade tänkt oss att äta lite där och sen gå och titta lite på djuren.

Men vi hade knappt kommit ur bilen och dukat upp på ett bord förrän Astrid fick syn på en av grisarna som gick i en hage intill. Efter det gick det ju inte att få henne intresserad av någon mat. Hon blev väldigt förtjust i grisen.

image19
Lika bra att vara artig och ta av sig hatten när man hälsar på en så fin gris.

Sen tittade hon sig runtomkring och fick syn på tamfåglarna de har där. Hönor, ankor, gäss mm.

image20
"Höna!"

Sen gick vi in i stallet och kollade hästarna. Det blev en väldigt kort stund för Astrid var så uppspelt så hon ville springa omkring där inne. Det är nog inte så lämpligt att springa och stoja bakom stora hästar.
Så vi åkte hem och lagade mat. Astrid kollade på Fem myror i väntan på maten.

image21

Sen åkte jag och tränade. När jag kom hem nattade jag Astrid.
Hon läste ikväll igen. "B" "O" "K", "Bok".

Universitet, moussaka och universitet igen

Idag har det nästan bara varit skola för hela slanten. Föreläsningar fram till lunch.
När jag skulle åka hem träffade jag en gammal bekant som numera undervisar på universitetet. Det var längesen vi sågs och det var kul att ses och prata lite. Hon är bl a en jätteduktig sångerska som har ordnat spelningar och även hoppat in som gästartist ibland så vi pratade lite om gamla tider.
Efter lunch så satte jag mig och skrev färdigt texten som skulle vara klar idag. Jag hann nästan skriva färdigt innan jag hämtade Astrid på dagis.
Carola hade handlat och köpt moussaka som bara var att värma. Karin kom på besök och hade med sig en present till Astrid som de köpt på hennes och Ulfs Mallorca-resa.

image17
"Fin" (delfin) och "Stjärna" (sjöstjärna) sa Astrid direkt när vi öppnat paketet.

Karin och Ulf  verkade ha haft det härligt på resan och kunde rekommendera oss att åka dit. Vi funderar på att åka bort i januari så det tål att funderas på. Något varmare ställe än här måste det bli i alla fall om vi åker.

Engelskakurs för mig på kvällen. Jag är ganska mör efter tre timmars intensiv kvällskurs. Men det var ganska givande och roligt tycker jag. När jag kom hem berättade Carola att Astrid hade hämtat sin väska och gått till ytterdörren och sagt: "Astrid åka träna. Hejdå!"

Jag och Carola gör ju så!

image18
De vackraste ögonen i världen.


Röd lack, pastaälgar och fantastiska Astrid

Idag på eftermiddagen fick lilla röda bilen en omgång färg. Jag maskerade och lackade bakluckan. Det dyker upp små rostbubblor som måste åtgärdas då och då och efter att rosten är borttagen så måste lacken fixas. Det har varit lite ont om tid på sistone för sånt. Jag tänkte försöka hinna med lite innan snön är här!

En kurs som jag går på universitetet heter "Engelska för tekniker" och i den ingår skrivuppgifter. Denna veckas uppgift är att skriva en essä (i storlek av ett A4) om varför saker går sönder. "Why Things Break". Den satt jag och skrev på resten av eftermiddagen. Jag skrev ett utkast på svenska först som jag sen översätter till engelska. Här är utkastet på svenska:


Varför saker går sönder

Om man tänker efter lite så kan man till att börja med fundera på vad begreppet "gå sönder" innebär. Vi tänker kanske på "sluta fungera" eller "upphöra". Om man tänker lite längre på vad själva grundorsaken till just detta är så hamnar man på det fysiska planet. Något som är sönder har egentligen fysiskt brutits av, brutits ned eller omvandlats till mindre partiklar. Efter att saken brutits sönder i mindre delar hamnar de ofta i soporna och till slut på eller i marken någonstans.

Kraften som gör att allt strävar nedåt gör alltså att det mesta i vår tillvaro till slut oundvikligen dras nedåt och hamnar närmare jordens mitt. Man se många exempel på denna kraft som kallas gravitation. Allt från äldre människors krökta ryggar till universums svarta hål.

Gravitationen uppstod år 1687då Newton uppfann den. Innan dess svävade allt fritt i rymden. I Sverige fick vi gravitation först 1927 då en svensk översättning gjordes av Newtons bok Principia Mathematica.

Det paradoxala är alltså att orsaken till att saker går sönder är en attraktionskraft hos massan som drar samman saker till sig. Du kanske säger att det finns andra orsaker som kan göra att saker går sönder som t ex yttre våld eller väder och vind. Javisst är det ju så, men om du tänker dig att du kan ta bort och bortse från de sakerna så går saker sönder till slut i alla fall. Det är till sist gravitationen som verkar. Tänk dig en stolpe som sätts ner i marken. Vi tänker bort väder och vind. Stolpen kommer oundvikligen att ramla och falla till marken till slut. Varför? Jo kraften som hela tiden strävar och drar i stolpen nöter ut den och får den till slut på fall.
Jaja. Något att bygga på i alla fall. Det tillkommer väl en del och ändras en del innan den lämnas in. Jag har väl översatt en tredjedel till engelska hittills och ska göra resten imorgon.

Vi var och hämtade Astrid på dagis tillsammans idag och de hade varit i skogen på utflykt. Kul tyckte tydligen Astrid som försökte göra egna utflykter och dra med sig ett annat barn.

Igår kväll "läste" Astrid för oss vid läggdags. Hon pekar och bokstaverar t ex "B" "A" "M" "S" "E "(rubriken på barntidningen) och så säger hon medan hon igen drar fingret snabbare över texten "Bamse!". Jag satte nästan hjärtat i halsgropen när hon gjorde det. Hon är ju långt ifrån 2 år än. Men det visade sig att hon "läste" samma sak när hon bokstaverade annat också t ex "S" "K" "A" "L" "M" "A" "N" --- "Bamse". Rätt roligt ändå.

De berättade på dagis att hon gjort samma sak där. Bokstaverat rätt men sagt "Bamse" efteråt. De sa att hon snart kommer att läsa på riktigt.
När vi hämtat henne tog vi en promenad som vi avslutade med en åktur i gungorna.

image15
Ååååhej!

image16
Tjohoo!!

Det kom lite småregn så vi gick in och Carola lagade Pasta-älgar med korv i tomatsås medan jag och Astrid spelade Wii-tennis. Carola hakade på tennisen ett tag innan middagen och hon är ju en hejare på att slå otagbara passerslag gång på gång.
Astrid föredrar att äta enbart pasta-älgarna. Hon fick ärtor, majs och broccoli också så ärtorna plockade hon ur och åt upp som vanligt. Hon vet i alla fall vad hon gillar.

Plugg efter maten. Astrid kom och ville sitta i famnen och vara med och skriva när jag skrev så jag skrev hennes namn ASTRID så hon fick bokstavera. Hon gjorde det och då sa hon snabbt "Astrid" efteråt. Jag skrev MAMMA och PAPPA på papperet också men hon ville hellre lyssna på musik då så det fick hon.

Efter lite mer plugg för mig åkte jag och tränade. När jag kom hem läste Carola godnattsaga och Astrid bokstaverade och läste precis som igår "B" "A" "M" "S" "E" "Bamse".
- "Ja ja", sa jag "hon säger ju "Bamse" efter alla ord hon bokstaverar. Men hon har ju fattat hur man ska göra i alla fall".
- "Nej" sa Carola, "kolla här". Hon höll fram andra böcker till Astrid.
Astrid bokstaverade: "M" "A" "X" "B" "A" "L" "J" "A" "Max Blaja!"
- "Hon kan de andra böckerna också", sa Carola.

Vad säger man? Astrid är inte fyllda två år än. Vad ska detta bli? Det är ganska fantastiskt tycker jag.

Musikfontän

Idag blev det ytterligare två nya låtar skrivna till en mässa på Karlstads Universitet i oktober. Jag och Staffan S har snickrat ihop några låtar som vi tillsammans med en tjej som heter Carola H ska framföra live. Låtarna ska presentera olika inslag på mässan som är upplagd ungefär som en talkshow på TV. Vi tre ska alltså vara bandet på scenen. Så här ser det ut där låtarna tillverkas.  "Tupp studio".

image11

Efter vi blev klara så lade jag ut resultatet för lyssning på hemsidan. Tre låtar är godkända sen förut så det var två nya som behövdes. De blev bra tycker jag själv. www.tupp.se

Carola hämtade Astrid på dagis och vi tog en promenad i höstsolen. Jag och Astrid gick genom kyrkogården. Där har dom en fontän som Astrid gillar. Idag hade de tömt den på vatten.

image12
"Stängt av!" säger Astrid.

image13
Astrid tyckte det var en väldigt tragisk händelse. Hon gillar fontäner.

Vi kollade in andra exempel på höstens ankomst istället
image14
"Löv!", säger Astrid. Och det stämmer ju.

Vi köpte Thai-mat på vägen hem. Carola hade handlat så vi bar hem kassarna och käkade alldeles för mycket god mat. Astrid kollade bolibompa. Carola åkte iväg och tränade.

Jag såg precis på nätet att Sex Pistols ska återförenas en sista gång(?) och spela i London 8 november. Det är 30-årsjubileum för skivsläppen. 4 singlar och en LP. Jag såg dom ju i Stockholm 1996 och det var en upplevelse. Jag är rätt sugen på att åka till London och kolla på dom igen. De är ju riktigt gamla stötar nu och ganska runda är vissa av dom så det är ju lite patetiskt så där men ändå. Det är ju musikhistoria. Man får väl kolla botten på spargrisen.

Stängt på dagis

Idag hade de stängt på Astrids dagis. Utbildningsdag. Jag hade inga kurser idag så Carola jobbade och jag var hemma med Astrid.

Efter frukost mjukstartade vi med lite Wii-tennis.

image5

Det var faktiskt Astrid själv som tjatade och jag tackade inte nej till lite tennis. Det är faktiskt kul (i lagom dos).
Det blev ju inte så långvarigt ändå för hon kom på att hon ville se Fem myror efter ett tag.

Carola säger att jag och Astrid är lika på det sättet. När vi fattar tycke för något så är det bara det som gäller. Allt annat får vänta.

Vi gick ut efter lunch och stojade lite i parkleken.
image10

image9
"Åka bil till Mormor", säger Astrid.

Sen tog vi en promenad med barnvagnen och mötte upp Carola efter jobbet. Astrid sov och vi gick hem och Carola fixade middag. Jag pluggade lite och tränade senare på kvällen. Sen blev det lite tv. Den hittills utmärkta svenska tv-serien "Upp till kamp". Bra musik av Mattias Bärjed. Bra skådisar också. Väldigt sevärt och rekommenderas.

Lugn söndag med bilolyckor och framåt-bakåt dans

Idag har det varit lugnt och skönt. Det regnade så det passade bra att hålla sig inne. Jag och Astrid spelade lite Wii. Hon gillar tennis även om hon inte fått riktig kläm på hur man gör än. Det funkar ganska bra att spela dubbel. Hon ropar högt när bollen går utanför: "UT!" Det gör hon ibland när bollen är inne också. Precis som John McEnroe!

Carola var och tränade en timme och när hon kom hem berättade hon att hon skrapat vår bils backspegel på en husbils stege. På den andra bilen blev det inget men vår backspegel blev paj. Tråkigt att vara av med bilen när vi måste lämna den på reparation.

Jag har lagt ut några böcker på auktion på Tradera idag. Det är sju böcker om graviditet. Vi har rensat ut en massa böcker och slängt och gett bort och jag tyckte det var lite synd att ingen annan skulle få nytta av dessa böcker. Ut med dom på Tradera så får vi se.

image4

Astrid är fantastiskt duktig på det mesta. Hon har ju kunnat alfabetet sen innan hon var 1 ½ år gammal.
Ikväll var det ju Fem myror på TV och det är det enda på TV förutom reklam och möjligtvis Bamse som får henne att sitta still och titta koncentrerat. Ikväll var det siffran 3 och bokstaven E. Astrid kan dom ju redan men hon älskar Magnus Brasse och Evas påhitt och låtarna och... allt! Vilket toppenbarnprogram det är.

Hennes favoritlåtar just nu är Hej Baberiba och Framåt Bakåt-visan. Den sistnämnda låten tycker hon mycket om för att vi brukar dansa den med henne i famnen.
"Först så går det framåt - 1 2 3 4 - Sen så går det bakåt - 5 6 7 8. Sen så går vi runt en liten stund. Sen så går det nedåt. Och så är det stopp".

Strängnäs tur och retur

Kaggens orkester har varit i Strängnäs och spelat idag. På vägen dit blev vi hungriga och käkade på det klassiska stoppet i Arboga. Numera heter det Nalles tror jag. Vi blev väldigt mätta och belåtna.
I Strängnäs spelade vi på Mikaelsgården. En timmes musik för både nya och bekanta ansikten. En del som var där förra gången (för ca två år sedan) var där igen. Spelningen var väldigt uppskattad och en hel del av vår CD blev sålda.

image1
Tomas Hedman på trummor och jag på gitarr.


Efter spelningen och packning av grejor blev det fika. Bullar och kakor i massor.
image3
Björn, Hasse, Eva och Tomas förser sig.

På vägen hem från spelningen stannade vi till för att sträcka benen och passade på att försöka ta en gruppbild med kamerans självutlösare. Det intressanta resultatet ser ni här:
image2
Kaggens på vift

Bussen är packad


Efter skola och arbete och dagis idag tog hela familjen en liten fika på Lundbergs bageri för att fira att helgen är här. Fiket har en liten hörna med leksaker och det tyckte Astrid var kul. Det blev bulle och juice till henne och varsin baguette för Carola och mig. Gôtt!

Hasse och jag lastade Kaggens turnébuss för avfärd till Strängnäs imorgon. Vi åker på förmiddagen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0